Sulkia ja sienestystä.
Meidän eilinen "pikkulenkki" venyi kaksi tuntiseksi.
Saalis,
näitä hassuja
pilkullisia hiiripöllön sulkia
(oli pakkko KVG, millä tirpalla näin hauskat pilkkusulat)
sekä keiton verran kanttareilleja.
Ja tässä resepti,
suosittelen!
Jopa tytär joka "ei tykkää" sienistä
söi suurella ruokahalulla :)
Kermainen kanttarellikeitto
50 g voita tai margariinia
1 sipuli silppuna
1/2 l kantarelleja
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1/2 kasvis-, tai kanaliemikuutio
2 dl kuohu-, tai ruokakermaa tai 2 1/2 dl alpro soya kevyt ruoka
100 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
(suolaa tarvittaessa)
tuoretta persiljaa
Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää joukkoon paloitellut kantarellit ja kääntele, kunnes sienistä neste on haihtunut.
Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja kääntele ne sienten joukkoon.
Lisää vesi, liemikuution pala, kerma ja sulatejuusto.
Keitä miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia.
Tarkista maku.
Ripottele halutessasi pinnalle tuoretta persiljaa.
Mun lenkkikaveri oli ihan loppu slut kun päästiin kotiin,
niin paljon uusia tuoksuja ja jänniä paikkoja että oma matkalaukkupeti
paras paikka loppu illan,
jouduin oikeen suostutteleen että lähti mukaani